Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

El programa “Reallotgem.cat” de la Generalitat arriba a Tossa· Consisteix en llogar habitatges per tal de poder-hi allotjar famílies en situació d’emergència econòmica i social

Tossa de Mar, 21 de maig de 2021.- L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Tossa han acordat impulsar en el municipi el programa “Reallotgem.cat”, que consisteix en el lloguer d’habitatges per a allotjar-hi famílies en situació d’emergència econòmica i social.

 

En aquest sentit, l’Agència lloga pisos privats buits per poder-hi allotjar aquestes famílies, amb informe favorable de la mesa d’emergències, però que encara estan pendents de reallotjament. Concretament, paga l’import equivalent a 18 mensualitats de lloguer, per avançat, com a estímul als propietaris i ajut als qui hagin tingut problemes a conseqüència de la crisi sanitària. Transcorreguts aquests primers 18 mesos, la resta de quotes s'abonaran mensualment fins a exhaurir el contracte. Cal destacar que es formalitza un contracte d’arrendament amb el propietari d’una durada mínima de cinc anys; i que es garanteix que l’habitatge es retorni en les mateixes condicions.

 

Per la seva part, l’Ajuntament és qui s’encarrega de buscar pisos buits en el municipi i rep una contraprestació econòmica de 450 euros per habitatge captat i incorporat al Programa. Els pisos han de disposar de cèdula d’habitabilitat, estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir una superfície màxima útil de 90 m2.

 

La regidora d’Habitatge, Andrea Nadal, explica que “de moment, el projecte està en fase inicial i l’ajuntament està començant a buscar propietaris que hi estiguin interessats”. En aquest sentit, la regidora de Benestar Social, Lluïsa Moreno, confirma que “malauradament, a Tossa hi ha famílies en aquesta situació i el projecte és una necessitat a la població”.

Etiquetes