Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

La Policia de Tossa celebra el seu patró posant l’accent en les dones· S’ha homenatjat a les dones policies i s’han reivindicat mesures per a la igualtat de gènere

Tossa de Mar, 30 de setembre de 2021.- La Policia Local de Tossa ha celebrat el seu patró, Sant Miquel, amb diversos actes que han posat l’accent especialment en les dones policies. Concretament, s’ha homenatjat les que treballen a Tossa i aquelles que han format part de la plantilla en algun moment; i s’ha fet lliurament de distincions a agents i veïns de la població per actuacions rellevants i dignes de menció.

 

Avui el cos local està format per 26 persones de les que el 15% són dones.

 

Durant els parlaments, la regidora d’Igualtat, Eva Barnés, ha fer valer la feina de les dones als cossos policials i ha reivindicat mesures per la igualtat de gènere. En aquest sentit, ha proposat:

 

  1. Incorporar més dones per evitar la segregació horitzontal i per assolir una presència equilibrada en el nombre de dones i homes, revisant si cal els processos i proves de selecció.
  2. Contribuir a la promoció de les dones policia per evitar la segregació vertical, que aportarà noves visions i maneres de liderar que contribuiran a tenir una policia millor.
  3. Tenir en compte les necessitats de conciliació que s’han de reflectir en el pla d’Igualtat que s’està treballant.
  4. Facilitar el desenvolupament professional, a través, per exemple, dels cursos de formació interna en els que s’inclou la perspectiva de gènere.

5. Visibilitzar la tasca de les dones que formen part dels cossos policials.

Etiquetes