Estem renovant el certificat de web segura de la seu electrònica: sortirà un advertiment de lloc web no segur entretant. Disculpeu les molèsties.
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Alertes i activitats Informació a la ciutadania

Eleccions europees

Actualització del cens electoral de nacionals de països de la UE residents a Espanya per a les eleccions al Parlament Europeu de 9 de juny de 2024

Els ciutadans de la UE, no espanyols, residents a Espanya, podran votar a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny de 2024 si figuren inclosos al cens electoral vigent d'aquests comicis i son majors d'edat el dia de la votació. 

Per incloure'ls al cens electoral vigent d'aquestes eleccions han d'inscriure's al padró abans del 30 de gener de 2024 i manifestar la voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu a les eleccions al Parlament Europeu a Espanya. 

Per facilitar-los aquesta manifestació de voluntat de vot, l'OCE va enviar, a finals d'octubre, una comunicació que contenia les dades d'empadronament, als ciutadans de la UE residents a Espanya que no havien manifestat mai la voluntat de participar-ne. Aquesta comunicació incloia una clau de tramitació telemàtica (CTT) que els permet manifestar la intenció de vot per internet si no disposen de Cl@ve. 

Les declaracions formals de manifestació de voluntat de vot a Espanya per a les eleccions al Parlament Europeu podran realitzar-les per:

  • Per internet: accedint a la Seu electrònica de l'INE amb Cl@ve o, si no en disposen, abans del 30 de gener de 2024, amb el CTT que els ha enviat l'OCE.accedint a: 

https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoUECTT, 

 

  • Per correu postal. No cal franqueig. 

 

  • A l'ajuntament de residència: emplenant l'imprés de declaració formal de manifestació de voluntat de votar a Espanya (model DFA) que poden trobar als ajuntaments i que es poden descarregar des d'aquí.